Sun, 29/May/2022

Kan ik een tussentijdse toets doen voor het rij-examen?

Bij uw opleiding voor het praktijkexamen kunt u uw vorderingen testen met een tussentijdse toets. De toets is een rijtest die verloopt als een echt examen. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met uw rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Uw instructeur rijdt mee.

Uw rijschool bepaalt samen met u het tijdstip van de toets. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) adviseert om de toets af te leggen na ongeveer driekwart van de rijopleiding. Na afloop van de toets krijgt u van de examinator een adviesformulier mee. Daarop brengt de examinator per onderdeel advies uit. U kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen u nog moet werken.

Voor wie
De tussentijdse toets is er voor kandidaten die examen gaan doen in de categorieën B (personenauto) en BE (auto met aanhanger). Alleen als uw rijschool staat ingeschreven bij het CBR kunt u een tussentijdse toets aanvragen. Om in aanmerking te komen voor de toets in categorie B, moet u in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat. Voor de categorie BE moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B.


Wat kost autorijles?

Vergelijk rijscholen! Gratis rijschool aanbiedingen, www.studentrijbewijs.nl