Sat, 18/May/2024

Motor theorie examen

Wanneer je het motorrijbewijs A wilt halen, moet je eerst slagen voor het bijbehorende theorie-examen. Ook wanneer je je rijbewijs B al hebt.
Voor een overzicht van alle verkeersregels en de betekenis van verkeersborden kun je terecht op de website van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
 
Heb je geen theoriecertificaat A, maar wel een geldig rijbewijs B of een militair theoriecertificaat A, dan mag je met de praktijkopleiding beginnen. Wie geen rijbewijs B of militair theoriecertificaat heeft, moet voor de praktijkopleiding eerst het theoriecertificaat A halen. Tijdens de praktijklessen moet je je rijbewijs B of theoriecertificaat bij je hebben. Je moet tenminste achttien jaar oud zijn om het theorie-examen te mogen afleggen. Het theoriecertificaat is dan een jaar geldig.
Je moet het certificaat voor aanvang van het praktijkexamen aan de examinator laten zien.
Je mag het examen voertuigbeheersing ook doen als je een rijbewijs B hebt. Bij het examen verkeersdeelneming moet je wel een theoriecertificaat A hebben.
 
Kosten
Een theorie-examen kost in klassikaal verband per 1 januari 2013 € € 25,55. Je kunt ook individueel examen doen. Dan kost een theorie-examen € 53,-