Sat, 18/May/2024

Leeftijdsgrens

Vanaf 2011 mogen jongeren vanaf 16 jaar hun theorie examen voor rijbewijs B doen, vanaf 16,5 jaar rijles nemen en vanaf 17 het rijexamen afleggen. Indien je slaagt mag je alleen rijden met een begeleider naast je,  deze moet minimaal 27 jaar oud zijn en 5 jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

Ouder dan zestig jaar

Mensen van zestig jaar of ouder die hun rijbewijs willen vernieuwen, moeten met het volgende rekening houden. Bent u tussen de zestig en vijfenzestig jaar, dan ontvangt u een nieuw rijbewijs dat geldig is tot het zeventigste jaar. Wie ouder is dan 65 jaar, krijgt een rijbewijs dat vijf jaar geldig is.

Ouder dan zeventig jaar

Vanaf het zeventigste jaar vindt bij iedere vernieuwing van het rijbewijs een medische keuring plaats. Deze regelmatige keuring is bedoeld om ook ouderen veilig en verantwoord aan het verkeer deel te laten nemen. De keuring vindt elke vijf jaar plaats en is steeds verplicht. Vanaf het zeventigste jaar heeft u voor de aanvraag van het rijbewijs altijd een Verklaring van geschiktheid nodig. Het CBR verstrekt dit document.