Tue, 28/Jun/2022

Rijscholen reviews

Rijschool reviews

Amsterdamse Verkeersopleidingen, Amsterdam
Eyeline, 2022-04-02
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 5
Periode: jan -mrt
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Ontevreden
Autorijschool De Frosk, Leeuwarden
Anoniem, 2022-03-07
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 35
Periode: okt - dec
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Nee
Ik voelde mij alles behalve rustig tijdens deze rijlessen.
Rijschool Nordin, Almere
RJ, 2022-03-03
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 50
Periode: 1 jaar
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Nordin is een goede instructeur, hij heeft mij geholpen met het overwinnen van mijn onzekerheid en heb daardoor mijn praktijkexamen in 1x gehaald
Rijschool Klavier, Nootdorp
de bont, 2022-03-02
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 34
Periode: februari 2021 tot februari 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Vandaag mijn rijbewijs b gehaald ruim 1 jaar na mijn eerste les bij Boyke man met veel geduld maar geef uitstekend les.
Autorijschool Lady's, S-gravenhage
Djoeke, 2022-01-26
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 28
Periode: dec 2021 - jan 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Super lieve aandachtige rijinstructeur. Hij blijft rustig, haalt koffie voor je, legt alles goed uit en troost je als het even niet lukt. Beste ervaring ooit! Binnen twee maanden in één keer mijn papiertje, fantastisch!!
Rijschool Uniek, Leiden
Djoeke, 2022-01-26
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 34
Periode: 2018 - 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Mijn ervaring met rijschool Uniek begon in eind 2018 op goede wijze: de introductie les verliep prettig en daarna sloot ik een pakket af van 35 lessen met rijexamen. Echter, zodra het geld binnen was bleek het onwijs lastig met rijinstructeur Joey een les in te plannen (zie foto’s). In een heel jaar - waarvan ja, ik 5 weken op vakantie was, maar goed - heb ik 13 lessen gehad. Joey was ziek, kon niet, was al vol of plande mij in op een dag dat de rijschool dicht was. Het is zelf voorgekomen dat hij zich ziek melde, en ik hem vervolgens twee uur later met leerling zag rondrijden in Leiden. Bovendien waren de lessen zelf van erg matige kwaliteit. Joey zit veel op zijn telefoon, hij appt de hele les door en belt vaak, soms ook om bijvoorbeeld een bankrekening op te zeggen. Zodoende werd ik als nieuwe leerling door het verkeer de manoeuvreert met handgebaren, not ok. Als ik hem hier op aansprak kreeg ik boos zinnen als “ik grijp in als het nodig is” en “er zijn 2000 leerlingen voor je geweest, dit ligt echt bij jou” of “dit hoort bij een rijschool zijn”. Hij verhief dan zijn stem en draaide alles om zodat het mijn fouten waren. Na een jaar van niets geleerd te hebben in de auto wilde ik dan toch echt in gesprek met Rijschool Uniek, was er alsjeblieft een andere docent, of kon ik mijn pakketgeld terug krijgen? Beide waren niet mogelijk. Dit gesprek verliep moeizaam. Bij elk probleem wat ik aankaartte kreeg ik een tirade van Joey met verdraaide feiten. Uiteindelijk zijn we er uitgekomen dat een ander personeelslid van de rijschool, Melissa, de lessen zou inplannen. Dit hielp enorm, zij was wel professioneel. Maar goed, toen corona. Waar andere rijscholen het weer begonnen op te pakken, duurde dit bij Rijschool Uniek wel erg lang. Nog steeds was er weinig plek, zo heb ik uiteindelijk 3 volle jaren over 34 lessen gedaan… December 2021 ben ik naar een andere rijschool gegaan, hier werd mij verteld dat ik echt nog bijzonder weinig rijervaring had na 34 lessen (hoe zou dat nou komen). Binnen twee maanden heb ik via hen mijn rijexamen in één keer gehaald. Begin niet met rijden bij Rijschool Uniek, je gooit je geld weg.
Auto- en motorrijschool Ed Godding, Maastricht
loic, 2022-01-07
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 26
Periode: januari- juli 2021
Rijbewijs Categorie: A
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Het draait niet meer om gepassioneerd lesgeven Ik ben bij Ed terecht gekomen via een vriend, die ook net begonnen was met motorijlessen. Na telefonisch contact mocht ik een proefles draaien. Ik had een pakket gekocht voor 20 x 50 min les + AVB , TTT en AVD examen en dat voor 1270 euro, dat is niet veel. De eerste paar lessen AVB gingen goed, er werden veel lessen gepland, maar er wordt niks over het plannen examens gezegd, zelfs niet als je er zelf over begint. Na wat aandringen zei Ed dat ik dit maar met Patricia (administratieve medewerker van Ed) moest overleggen. Dit heb ik vervolgens gedaan, maar merkte direct dat de examens niet op korte termijn gepland konden worden, en als ik wat kritischer werd, werd er boos op mij gereageerd door Particia. Reken ook maar niet op een eerlijk antwoord van haar. Soms was het gewoon grappig wat voor smoesjes er werden verteld en betrapte ik haar ook op onwaarheden. Helaas merkte ik dat de kwaliteit van de lessen daarna drastisch achteruitgingen (wellicht omdat ik kritischer begon te worden). Als voorbeeld heb ik een les van 100 min (84 euro) alleen de achterkant van Ed zijn motor gezien. Door de coronapandemie konden er geen examens gepland worden. Ik zag hierdoor ook geen nood om door te gaan met lessen want er konden immers geen examens gepland worden. Toch werd ik wekelijk gebeld en geappt dat ik lessen moest nemen. Ik zag de meer waarde er niet van aangezien ik GEEN examen datum had. De berichten werden steeds vervelender. Uiteindelijk AVB gehaald. Opweg naar AVD. Wederom werden er ontzettend veel lessen gepland zonder een examen datum. Na wat aandringen wist ik mijn TTT vast te leggen. Het volgende voorval neem ik Ed persoonlijk kwalijk. Op het CBR was ik met een andere leerling aan het praten. Ik zei tegen de leerling dat een TTT eigenlijk een AVD examen was zonder dat je daarbij je rijbewijs kan halen (het is even duur en er wordt op dezelfde punten gelet). Ed hoorde dit en werd enorm boos op mij. Hij zei “je snapt ook niks van motor rijden, dus ga niet interessant doen!”. Erg fijn net voor je examen. Ed ging zo te keer dat een andere rijschoolhouder zich ermee ging bemoeien (Creemers). De instructeur van Creemers heeft mij moed ingepraat en me weer rustig gemaakt. Moet je maar na gaan een andere rijschoolhouder die het op neemt tegen Ed voor niet eens een eigen leerling. Dit is voor mij een reden geweest om iedereen naar Creemers aan te raden. Mijn broer is vervolgens naar Creemers gegaan (was eerst leerling bij Ed), hij merkte enorm veel verschil in kwaliteit en betrokkenheid. Zo heeft hij 50% minder lessen gehad en een beter examen afgelegd in veel minder tijd (dus wachttijden voor een examen bij Ed Godding kloppen dus niet). Tijdens mijn TTT moest ik een stop opdracht doen. Die had ik nog nooit geoefend met Ed voor mijn TTT examen (laat ook iets van de kwaliteit zien). Ik wil Ed niet zwart maken in deze review, maar ik wil wel naar buiten brengen dat ik het jammer vind dat dit soort praktijken ongestoord door kunnen gaan zonder controle en of consequenties. Gehoor bij het CBR krijg je niet. Samenvattend: Het pakket voor motorrijlessen is aantrekkelijk maar Ed en Patricia zorgen na de streep dat je toch veel lessen extra moet nemen door de examens behoorlijk uit te stellen. Wees ook maar niet kritisch want dan jaag je ze nog meer in het harnas. Maar wees toch vooral kritisch, want het is immers jouw geld en tijd, jij beslist hoe je dat inricht. Trouwens als je alsnog bij Ed gaat lessen vind ik de lessen van 08:00uur waardeloos en zou ik ze later plannen. Dit was mijn ervaring bij rijschool Ed Godding. Dit is inderdaad een lange review, maar het CBR heeft bij geadviseerd om een review te schrijven want zij konden helaas niks doen.
Rijfris.nl, Hoofddorp
mick, 2021-12-22
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 38
Periode: september december
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 2
Geslaagd: Ja
chris en nicky bedankt rijbewijs binnen
Autorijschool Patrick van de Kruijs v.o.f., Helmond
Eva, 2021-12-21
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 20
Periode: 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Instructeur heeft geen respect naar z'n leerlingen en helpt niet om je rijbewijs te maar hij kleineert je en geeft geen uitleg als je iets vraagt krijg je geen antwoord ofja dat krijg je wel maar daar heb je niks aan want hij antwoord gewoon met zoek maar op op google
Rijschool Nordin, Almere
Imran Chaaibi, 2021-11-18
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 31
Periode: 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Ik ben natuurlijk in 1 keer geslaagd ja en dat door nordin rijschool de beste van almere, neeeee van heel Nederland weet ik wel zeker. Super goeie uitleg en perfect geholpen met de route naar mijn rijbewijs. Ik raad jullie het allemaal oprecht aan om bij Nordin rijschool te lessen als je gemakkelijk en snel je rijbewijs wilt halen!!! Dus waar wacht je op ga naar hun site en bel ze voor je eerste rijles!!!!
Autorijschool Marcel Streefkerk, Bergschenhoek
Anoniem, 2021-11-17
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 30
Periode: 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Geen goede ervaringen met Marcel. In het begin met de proefles deed hij nog enorm je best voor je, terwijl dit al snel afneemt. - Marcel rookt tijdens de lessen, wat 10 - 15 minuten niet rijden betekent. - Marcel doet moeilijk als je wil stoppen bij hem. Ik heb daarvoor meerdere malen contact met het cbr moeten opnemen, zodat zij er achteraan zouden gaan. - Marcel belt en appt veel tijdens het rijden. Hierdoor rijd je eigenlijk alleen. Het is mij weleens voorgekomen dat, iemand bij het thuisbrengen, hij de richting niet vertelde en om die reden moest ingrijpen. Dit omdat hij niet bezig is met de les. - Marcel gaat niet inhoudelijk in op wat niet goed gaat. - Er stond een tussentijdsetoets gepland, maar met de weinige kennis die ik toen had, durf ik te wedden dat ik deze bij lange na niet zou hebben gehaald.
Rijschool Nordin, Almere
Zadi , 2021-11-08
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 25
Periode: Mei-nov 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Ik ben bij Fatima terecht gekomen. Zij had heel veel geduld met mij en heeft me heel goed voorbereid. Ik heb alleen maar goede ding en om te zeggen over hun. Zeker een aanrader als je je rijbewijs wilt halen! Ben ook in een keer geslaagd met hun!
Rijschool Nordin, Almere
Julia, 2021-11-08
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: 2019-2021
Rijbewijs Categorie: AM
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
De lessen waren erg leerzaam, ik heb geleerd om in mezelf te geloven en hoe ik mezelf kan laten zien in het verkeer. Nordin heeft me goed geholpen om zelfverzekerd het examen in te gaan, en ik heb hierdoor in 1x mijn rijbewijs gehaald.
Rijschool Nordin, Almere
Anoniem, 2021-10-29
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: Aug 2020 - okt 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 2
Geslaagd: Ja
Erg goede rijschool met goede instructeurs en duidelijke uitleg. Kritische opmerkingen hebben ervoor gezorgd dat ik dingen snel oppakte en daardoor ook sneller mijn rijbewijs gehaald heb. Zeker een aanrader
Autorijschool Fleur, Leiden
---------, 2021-10-11
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: -
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 3
Geslaagd: Ja
Geeft alleen maar om geld en laat je ook betalen en boeit niet of je het uiteindelijk haalt of niet. Geen planning met wat je uiteindelijk moet kunnen en plant dan gewoon rijexamen in, terwijl je veel dingen nog niet kan. Gaat er random vanuit je dingen kent, maar heeft het zelf nooit uitgelegd. Uiteindelijk bij een ander rijschool mijn rijbewijs gehaald, want die gaf aan wat je moet weten en kunnen om een goede automobilist te zijn en had ook een duidelijke planning naar de examen toe.
Autorijschool Alex, Sneek
R. Kuiper, 2021-10-10
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 0
Periode: 2020
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Uitermate onbetrouwbaar. Dochter ingeschreven voor rijlessen en meteen alles vooraf betaald. Door Corona extreem lang moeten wachten en verhuisd in deze periode. Alex beloofde talloze keren het bedrag terug te betalen echter kwam dit niet na. Toen beloofd dit in termijnen te doen, inmiddels na vele aanmaningen een gedeelte terugbetaald en zojuist bericht gekregen dat hij niets meer betaalt. En arme studente die hier hard voor heeft gespaard duperen voor een aanzienlijk bedrag na zoveel loze beloftes. Ik hoop dat dit een waarschuwing voor velen is.
Rijschool Nordin, Almere
Rijschool nordin in almere, 2021-10-01
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 18
Periode: 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Nordin komt zijn afspraken niet na, je leert niks over de theorie je moet dit zelf maar uitzoeken, daarbij gaat hij zomaar 3 maanden op vakantie en kan je niet rijden, hij geeft geen enkele informatie of theorie je moet dit zelf maar uitzoeken, helaas is nordin erg negatief en zegt hij telkens dat ik het toch niet in 1 keer mijn rijbewijs ga halen:( zware oplichter en houd andere aan het lijntje, komt niks na. Raad andere ook zeker af hier NIET te lessen.... zonde van je geld.
Rijschool Nordin, Almere
mike, 2021-09-28
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 30
Periode: september 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Vandaag in 1 keer geslaagd bij Nordin. Na een spoedopleiding. Waar ik geen zelfvertrouwen had wist Nordin mij deze te geven. Waar ik daarna overmoedig werd wist hij bij mij de juiste snaar te raken. Ik werd een paar keer flink geïrriteerd omdat ik wist dat hij gelijk had. Zijn manier van lesgeven heeft mij echt geholpen om in 1 keer te slagen! Dank je wel!
Rijschool Nordin, Almere
Safura, 2021-09-28
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: april-mei 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Beste rijschool, Fatima heeft erg veel geduld met mij gehad. Heb mijn rijbewijs in 1x gehaald, erg blij mee!!
Rijschool Nordin, Almere
Jan Dirk, 2021-09-17
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: Januari-september 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Bij Nordin heb ik een zeer goede leerervaring. Nordin geeft je de tijd en focust op de dingen die je nodig hebt. Zo kun je alles wat je nodig hebt om het examen te halen, maar ben je ook klaar om na je examen de weg op te gaan.





Wat kost autorijles?

Vergelijk rijscholen! Gratis rijschool aanbiedingen, www.studentrijbewijs.nl