Mon, 30/Jan/2023

Rijscholen reviews

Rijschool reviews

Rijschool Yellow, Breda
Anoniem, 2022-10-19
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 9
Periode: juni 2022 tot augustus 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Sinds rijles 3 werd ik al door mijn rijsinstructeur (Rijschool Yellow) ingepraat om met een automaat te lessen/rijden. Ik heb rijangst en dus aangepast rijles nodig. Dit heb ik meteen bij de rijinstructeur aangegeven. Er zou rekening mee gehouden worden, maar is dus totaal niet gebeurd. Tegen de 10e rijles zette de rijinstructeur er nog meer druk op. Er werd mij nadrukkelijker verteld om met een automaat te lessen, want als het schakelen nu niet lukt dan zal dat tegen lesuur 30 ook niet gaan. Juist door me dit sinds les 3 te vertellen, werd mijn rijangst erger. Daarnaast werd er ongepast gegrapt over hoe slecht ik ben in autorijden waar een andere leerling bijzat. Dit gaf mij niet bepaald de zelfvertrouwen die ik nodig had. Overigens waren er bepaalde details die mij tegen lesuur 10 niet werden geleerd, waardoor ik misschien gerichter had kunnen letten op hoe sneller te schakelen. Op de website wordt overigens niet aangegeven dat ze rijinstructeurs hebben die wel aangepast lesgeven. Hier kwam ik pas achter nadat ik tientallen keren had gebeld naar de rijschool en er uiteindelijk teruggebeld werd nadat ik ze 4 keer een mail had gestuurd, met dat ik mijn pakket wilde stopzetten, de 2e termijn niet ging betalen en om een terugbetaling vroeg voor de diensten (van de eerste termijn betaling) waarvan ik geen gebruik heb gemaakt. Volgens deze medewerker (aan de telefoon) was een terugbetaling niet mogelijk, ondanks dat het op de website bij de beschrijving van het pakket gewoon beschreven staat dat dit wel mogelijk is als b.v. blijkt dat je minder lessen nodig hebt... dus waarom niet in dit geval? De medewerker zou het voorleggen aan de directeur, maar is er sindsdien niet op teruggekomen. Ondertussen zijn we nu al een aantal maanden verder. Vervolgens blijf ik factuurmeldingen ontvangen voor de betaling van de tweede termijn De 1e factuurmelding heb ik als credit teruggestuurd. Hierbij heb ik aangegeven dat ik mijn pakket en de 2e termijn annuleer. Ook heb ik duidelijk gevraagd naar een (gedeeltelijke) terugbetaling van termijn 1. Hierop heb ik per mail gelukkig wél antwoord op gekregen (op 16-9-2022), met een opsomming van de diensten en hoeveel ik precies terugbetaald krijg (zo'n €340,-, dat is nogal wat voor mij). Maar sindsdien ook niets meer van gehoord en ook geen terugbetaling ontvangen ondanks dat ik mijn gegevens tijdig heb opgestuurd voor de betaling. Ik heb nog tientallen keren gebeld. Je krijgt nooit antwoord want er speelt altijd een bandje af. Ik krijg wel om de dag bijna een factuurmelding die ik elke keer als credit maar teruggestuurd met vraag om de meldingen stop te zetten, maar ze blijven helaas binnenkomen... Kortom. Het is een ontzettend onprofessionele bedrijf. Het feit dat niemand opneemt en je moet wachten tot ze zelf terugbellen. Het feit dat ze in de 3 andere zusterbedrijven hetzelfde afwezigheidsbandje afspelen (met dezelfde stem). Het feit dat ze bijna nooit op e-mails reageren en het feit dat de factuurmeldingen ondertussen heel irritant binnen blijven komen terwijl ze allang aangegeven hebben dat het pakket is geannuleerd. In mijn geval gaat het om Rijschool Yellow te Terheijden en Breda, maar de volgende rijscholen hangen erbij samen: Motorskills AutomatiQ Rijschool Rijschool Wagener
Parkstad Rijopleidingen, Heerlen
Martijn, 2022-09-28
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 20
Periode: mei - september 2022
Rijbewijs Categorie: A
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Zeer fijne en leerzame rijlessen gehad, bij Parkstad Rijopleidingen zowel voor auto als motor. Een echte aanrader!
Rijschool Nordin, Almere
Cerise, 2022-09-27
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: jan-sep 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Ontzetten fijn begeleid door Fatima. Ze heeft me altijd goed ondersteund en heeft me de zekerheid gegeven die ik nodig had. Had het niet zonder haar geduld en actieve aanpak niet gekund. Heb door haar zelfs met complimenten van de examinator in een keer mijn rijbewijs gehaald!
Rijschool Nordin, Almere
Vine Mekking, 2022-09-27
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: sept 2021-sept 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Super fijne lessen gehad! Oprecht fijne begeleiding bij de lessen, ondanks mijn eigenwijze houding. Trainen streng maar wel aardig! Altijd een ondersteunende rol. Fatima heeft mij tot het einde begeleid, ik ben ondanks mijn perfectionisme en stress in 1 keer geslaagd! Met een extra compliment van de examinatrice :)
Rijschool Nordin, Almere
mark , 2022-09-23
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: aug-aug
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
in een keer geslaagd met goeie instructies en leuke lessen
Rijschool Nordin, Almere
Anissa , 2022-09-20
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: September 2021 september 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Ik ben bij Fatima terecht gekomen. Altijd fijne lessen ze was zeer geduldig met mij, daar ben ik haar dankbaar voor. Rijbewijs in 1x gehaald zoals we elkaar hadden beloofd.
Rijschool Nordin, Almere
Ashley, 2022-09-20
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: Maart-september 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Nordin is een hele fijne en geduldige rijinstructeur. Hij is kritisch, maar neemt echt de tijd om je overal op voor te bereiden. Mede daardoor heb ik mijn rijbewijs in een keer gehaald!
Autorijschool Ummenthum, Belfeld
Jacobs, 2022-09-12
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 0
Periode: 0
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Heb al x aantal jaren Ms heb daarmee knallende ruzie gehad met buren toen der tijd. Een grote aso club met veel te vriendjes en vriendinnetjes. Rijschool Ummenthum hoort ook bij de club. Genoeg meegemaakt op de scootmobiel met de rijlessen van ummenthum.
Rijschool Klap, Doetinchem
sterredag, 2022-09-07
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 4
Periode: juli 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Echt heel slecht. Heb je enige vorm van beperking? Meld je hier dan niet aan! Mijnheer negeert adviezen en houdt zich niet aan de afspraken. Heeft geen zin in "extra moeite" want "er staan er genoeg in de rij". Hij wil persé het contact met autistische client zelf doen. Nog afgesproken, loop je ergens tegenaan, neem contact met mij op. Prima! Maar nee hoor. Eerst zonder overleg wisseling van instructeur. En vervolgens kreeg hij te horen dat hij maar een andere rijschool moest zoeken. Vervolgens wel alle 4 de lessen factureren waar hij natuurlijk niks aan heeft omdat elke rijschool zijn eigen methodes heeft. De eerste les zou een proefles zijn. Er zou gecommuniceerd worden hoeveel lessen etc etc. Maar niks van dat. Nog los van het gegeven dat mijnheer gewoon 10 uur 's avonds mij belt! OF onaangekondigd bij mij voor de deur staat om 9 uur 's avonds omdat ik geen 4 rijlessen wou betalen voor zijn wangedrag. Maar alles afschuiven op mijn cliënt. Geen hand in eigen boezem. Ja mijn cliënt heeft wat extra tijd nodig, maar wat is het probleem, daar betaald hij dan toch voor! Mij hij "sluit niemand uit". Meerijden door mij als zijn begeleider wou hij ook niet, want "hij heeft geen zin dat er altijd een 4e persoon in de auto zit". Alsof ik zijn moeder ben of een vriendin. Nee deze mijnheer wil alleen makkelijke cliënten. Ja dan kan ik hoog score op mijn slagingspercentage! Dat is nog een andere manier van faken van je kwaliteit. Kijk uit met deze man. Beloofd veel, doet weinig en het mag vooral geen extra moeite kosten. Zelfs na het overeenkomen van te betalen lessen en het daarna door mij snel betalen van de factuur kon er geen bedankje meer vanaf. Nou wat mij betreft is hij geen Klap voor de neus waard.
Rijschool Nordin, Almere
Dieme, 2022-09-03
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: april 2021- september 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
De rijlessen zijn serieus en je wordt goed klaargestoomd voor het examen!
Rijschool De Tol, Vleuten
Saskia Jansen, 2022-09-02
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 50
Periode: Juni 2021-aug 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Nee
De uiterst onsympathieke Kumar heeft allen oog voor zijn lesauto die niet beschadigd mag worden en zijn slagingspercentage. De leerling maakt alleen maar fouten en wordt daar voortdurend aan herinnerd door hem. ( Erg goed voor het zelfvertrouwen! 🤨)Als je niet de eerste keer slaagt, krijg je nog een schop na. Kumar is boos op de leerling want nu gaat zijn slagingspercentage omlaag. Nul empathie voor de gezakte leerling want in Kumar’s wereld draait het alleen om Kumar. Zoek aub een andere rijschool voor uw kind!
Rijschool Nordin, Almere
Ibtissam, 2022-07-13
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 50
Periode: April 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Eerst tussentijdse toets gedaan als prettig ervaren en daarna examen in een keer gehaald. Goede begeleiding en serieuze lessen! Heel tevreden.
Rijschool Nordin, Almere
Badreddine , 2022-07-11
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 35
Periode: Jan-juli 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Heel goed geholpen door Nordin. Heel leerzaam en goede uitleg. Gezellig in de auto met hem. Naast dat hij je dingen leert hoor je het ook als je iets goed doet wat fijn is.
Mirrer, Purmerend
johan, 2022-07-09
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 8
Periode: 2021
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
onwenselijk gedrag naar mijn vrouw. wij hebben gekozen voor een andere rijschool en daar het rijbewijs gehaald zonder ongewenst gedrag.
Rijschool Nordin, Almere
André , 2022-06-30
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: Oct 2021-jun 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Ja
Only driving school that told me what was needed to pass and improve instead of trying to sugar coat. Passed both exams at first try. Highly recommend.
Rijschool Nordin, Almere
Dilano mardjoeki , 2022-06-28
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 40
Periode: Jan- jul
Rijbewijs Categorie: AM
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Bedankt Nordin voor de goeie instructies en de uitleg die u mij heeft gegeven, u was heel duidelijk met wat ik niet en wel moest om klaar te stomen voor het eindexamen!!!
Rijschool Uniek, Leiden
Anoniem, 2022-06-24
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 4
Periode: Sep 2021- maart/april 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Hele slechte rijschool. Gelest voor auto bij Joey, Ga hier niet lessen. Hij zegt alles af op het laatste moment, elke keer weer een andere smoes. Ik had al bij een andere rijschool afgereden en was gezakt, toen hier gestart maar Joey wilde duidelijk het inplannen van een nieuw praktijkexamen nog ver voor zich laten. Uiteindelijk na driekwart jaar 'gelest' te hebben (aka tijd verspild te hebben) kwamen zij met 'we gaan het praktijkexamen nu niet meer halen dus moeten het verzetten'. En dan doet de administratie mevrouw nog alsof ik zelf alle lessen heb afgezegd.. echt belachelijk hoe erg deze mensen in hun eigen leugens geloven. Daarnaast waren de lessen die ik wel heb gehad echt waardeloos. De lessen zijn een uur, maar minstens 15 minuten van elke les wordt besteed aan kletsen met de vorige lesser in de auto en Joey die elke les ergens 'even wat moet ophalen/afgeven'. Ik heb elke les hetzelfde rondje heen en weer gereden en rijinstructeur zit alleen maar op zijn telefoon tijdens de lessen.
Rijschool Nordin, Almere
Danny, 2022-06-14
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 60
Periode: Augustus 2021- 14 juni 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Goeie rijschool en perfecte instructeur dankzij hem in 1 keer geslaagd voor me praktijk examen
Rijschool Nordin, Almere
Hamza, 2022-05-20
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 70
Periode: september 2020 - mei 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Nordin is een ervaren instructeur met passie en affiniteit. Echt een vakman die leeft voor zijn werk. Het was niet gemakkelijk, maar dankzij de verdiensten van de rijschool in één keer geslaagd!
Rijschool Nordin, Almere
Naomi, 2022-05-11
Beoordeling rijschool:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aantal lesuren: 35
Periode: Maart 2021- mei 2022
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
De rijlessen van Fatima waren heel leerzaam en hebben mij heel erg geholpen. Vanaf het begin dat ik ben begonnen met rijlessen tot het slagen van mn examen, ben ik super goed begeleid en heeft ze veel geduld met mij gehad. Elke les was super leerzaam en stapje voor stapje heeft Fatima mij voorbereid op mn examen. Vandaag is eindelijk de dag dat ik het heb gehaald & had dit zeker niet gekund zonder Fatima! En natuurlijk in 1 keer geslaagdd!!!





Wat kost autorijles?

Vergelijk rijscholen! Gratis rijschool aanbiedingen, www.studentrijbewijs.nl