Sun, 29/May/2022

Ik wil op vakantie in Griekenland bromfiets rijden. Ik heb al een rijbewijs voor de auto. Moet ik toch een bromfietscertificaat aanvragen?

De bestuurder van een bromfiets moet volgens de huidige Griekse wet in het bezit zijn van een rijbewijs A. De regeling zoals wij die in Nederland kennen en die voorziet in het rijden met een bromfiets met het rijbewijs B, kent men in Griekenland niet. Een Nederlander in het bezit van een rijbewijs A zou daar dus zonder problemen een motorfiets, scooter of bromfiets moeten kunnen huren. Maar het is inmiddels vaste gewoonte geworden, dat een Griekse verhuurder van bromfietsen aan zijn cliënten die geen rijbewijs bij zich hebben, om een bromfietscertificaat vraagt. Het komt zelfs voor dat er verhuurders zijn die een geldig Nederlands rijbewijs A niet accepteren, maar uitsluitend zaken doen op basis van een bromfietscertificaat.
Wij adviseren daarom voor vertrek uit Nederland een bromfietscertificaat te bestellen. Ben je in het bezit van een geldig Nederlands rijbewijs B, maar geboren na 1 juni 1980, dan zul je theorie-examen moeten doen om een bromfietscertificaat te krijgen.


Wat kost autorijles?

Vergelijk rijscholen! Gratis rijschool aanbiedingen, www.studentrijbewijs.nl