Thu, 19/Apr/2018

Rijles in het nieuws

Nieuwsberichten over het onderwerp Rijbewijs op Rijksoverheid.nl

Steeds gewoner dat 17-jarigen achter het stuur zitten - Steeds meer jongeren zitten al op hun 17e achter het stuur. In 2017 zijn er voor het eerst meer 17-jarigen geslaagd voor het eerste rijexamen dan 18-jarigen. De jongeren maken gebruik van de regeling 2toDrive waarmee ze vervroegd hun rijbewijs kunnen halen en onder begeleiding van een coach de weg op kunnen. De succesvolle regeling die startte als experiment wordt met ingang van 15 maart definitief ingevoerd.
Verklaring omtrent gedrag wordt verplicht voor rij-instructeur - De ministerraad heeft er op voorstel van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat mee ingestemd om de verklaring omtrent gedrag te verplichten voor rij-instructeurs. Op het moment dat men rij-instructeur wil worden of de lesbevoegdheid wil verlengen moet men een verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen. Hiermee wil de minister misstanden als fraude, mishandeling en oplichting aanpakken. 
Start proef met elektronisch aanvragen van rijbewijzen - Het kabinet stemt in met het voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om een experiment met het elektronisch aanvragen van rijbewijzen mogelijk te maken.
Fraude en criminaliteit met rijbewijzen en auto’s eenvoudiger opsporen - Donderdag heeft minister Melanie Schultz van Haegen tijdens de Transportraad in Luxemburg het Protocol tot wijziging van het EUCARIS-Verdrag ondertekend. Hiermee wordt het opsporen van fraude en criminaliteit met rijbewijzen en voertuigen weer iets eenvoudiger.
Kabinet verlaagt leeftijdsgrens buschauffeurs - De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu besloten de leeftijdsgrens voor het behalen van een rijbewijs voor de bus te verlagen naar 18 jaar. De maatregel is nodig om te zorgen voor voldoende nieuwe buschauffeurs.
Rijexamen 17-jarigen wettelijk geregeld - De mogelijkheid voor 17-jarigen om het rijbewijs te halen wordt in de wet vastgelegd. De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ingestemd met het wetsvoorstel waarin wordt geregeld dat jongeren vanaf 17 jaar kunnen opgaan voor het rijexamen. Als ze slagen kunnen ze tot hun 18de onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen.
Experiment begeleid rijden 17-jarigen na succes definitief ingevoerd - Minister Schultz van Haegen gaat het experiment 2toDrive definitief invoeren. Met 2toDrive kunnen jongeren vanaf 17 jaar hun rijbewijs halen en onder begeleiding rijden tot ze 18 zijn. Uit een evaluatie blijkt dat de jonge automobilisten het begeleid rijden serieus nemen en alvast veel belangrijke rijervaring opdoen. Zo leren ze op een veilige manier autorijden voordat ze alleen de weg op gaan. Hiermee is de opzet van 2toDrive geslaagd. 
Tractors krijgen kenteken - Tractors hebben in de toekomst een kenteken nodig om op de openbare weg te mogen rijden. De ministerraad heeft op voorstel van minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu ingestemd met de invoering van de kentekenplicht voor tractoren en mobiele machines.
Veranderende regelgeving IenM vanaf 1 juli 2015 - Vanaf 1 juli kunnen gemeenten starten met het thuisbezorgen van rijbewijzen en worden de regels voor het commercieel gebruik van drones eenvoudiger en toegankelijker. De invoering van het stationsverbod om het aantal geweldsincidenten in het openbaar vervoer tegen te gaan is vervroegd op 1 mei in werking getreden. Dit zijn enkele wijzigingen in regelgeving van het ministerie van Infrastructuur en Milieu per 1 juli 2015. Hieronder een kleine selectie uit de belangrijkste veranderingen.
Onafhankelijke site helpt goede rijschool te vinden - In Nederland zijn bijna 8.000 rijscholen. De nieuwe onafhankelijke website rijscholenkiezer.nl helpt om uit dat enorme aanbod een goede rijschool te kiezen.

 
traffic.jpg
 

Wat kost autorijles?

Vergelijk rijscholen! Gratis rijschool aanbiedingen, www.studentrijbewijs.nl