RijscholenWelkom bij rijscholen-overzicht.nl!

Op deze site doen we ons uiterste best om je te helpen met het behalen én behouden van je rijbewijs.

We proberen een zo compleet mogelijk overzicht te geven van:

Een rijschool kiezen
Rijscholen kunnen in kwaliteit verschillen. De slagingspercentages zijn daarin zeker niet de enige factor. Je kunt ze zeker laten meewegen bij de keuze voor je rijschool, maar kijk ook naar andere factoren als je rijscholen gaat vergelijken.

Een goede rijopleiding is de basis voor veiligheid op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet even snel het rijbewijs haalt, dus de slagingspercentages zijn zeker niet alles.

Als een rijschool bijvoorbeeld aan leerlingen toestaat om zelf het examen moment (mede) te bepalen kan het gemiddelde slagingspercentage dalen, zonder dat het per se wat over de kwaliteit van de rijschool zegt.

Wees wel kritisch bij je keuze van een rijschool. Als de rijschool bijvoorbeeld staat op onze lijst van rijscholen met slechte cijfers in jouw categorie staan je slaagkansen er niet goed voor ;)

Uiteraard hebben we ook lijsten van grote rijscholen en rijscholen met de beste slagingspercentages in Nederland samengesteld

Informeer bij inschrijven ook welke afspraken er zijn bij het uitvallen van een rijles, een instructeur of een lesauto. Bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid een les in te halen als je er één afzegt ?

Rijschool reviews
Heb je een goede of juist slechte rijschool getroffen ? Help toekomstige lessers en/of je rijschool en schrijf een review! Zoek je rijschool op en klik dan op "Schrijf een review"

Laatste rijschool reviews

Lees meer rijschool beoordelingen

Rijschool Jonker, Almelo
Gert van Talsman, 2017-11-03
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 38
Periode: juli-nov 2017
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 2
Geslaagd: Nee
niet tevreden. ik krijg een les elke twee weken. oneerlijk, Jonker gaat alleen over geld. PAS OP!
Autorijschool Noteborn, Nuth
Fam. langen, 2017-10-25
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 6
Periode: Aug-okt 2017
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Slechte rijschool!! Kan alleen overdag en voor uitzonderlijke gevallen op zaterdag. Kunt alleen via app lessen plannen en nog niet eens 1week vooruit plannen. Veel problemen gehad met lessen plannen. Onze dochter wilde graag vast tijdstip lessen ivm school en dat hij niet. Uiteindelijk besluit Petro om niet meer met ons verder te gaan en dan laat hij ware aard zien. We hadden een pakket gekocht en nu brengt hij ineens vanalles in rekening. Zo kan ik ook geld verdienen!!
V.O.C. Limburg.nl, Sittard
Koos Vaes, 2017-10-23
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 65
Periode: september 2015 - oktober 2017
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Dinsdag 10 oktober in één keer geslaagd voor mijn rijbewijs. Voornamelijk door de zeer bedreven en kundige lessen van Ron. Hij verwacht net een niveautje meer van je, waardoor je op den duur kritischer naar je eigen rijden kijkt. Hij is zeer geduldig met je en legt vakkundig uit wat je in bepaalde situaties beter kunt doen. Daarnaast zeer flexibel in lestijden en dagen. Een aanrader voor iedereen!

Last van faalangst? Volg een faalangst rijexamen

Ben je bang om te zakken voor het praktijkexamen van het CBR? Ben je tijdens een examen misschien zo nerveus dat je fouten gaat maken? Het volgen van een cursus faalangst voor je rijexamen is een slimme methode om dit aan te pakken. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies werkt.

 

Verwachting

Denk/dacht je dat je de eerste keer zou slagen voor je rijexamen ?
Nee
Probeer(de) ik niet over na te denken
Ja

Slagingspercentages per rijbewijs categorie

   Auto
   Auto + aanhanger
   Bromfiets
   Brommobiel
   Bus
   Bus + aanhanger
   Motor voertuigbeheersing
   Motor verkeersdeelname
   Taxi
   Vrachtauto
   Vrachtauto + aanhanger