RijscholenWelkom bij rijscholen-overzicht.nl!

Op deze site doen we ons uiterste best om je te helpen met het behalen én behouden van je rijbewijs.

We proberen een zo compleet mogelijk overzicht te geven van:

Een rijschool kiezen
Rijscholen kunnen in kwaliteit verschillen. De slagingspercentages zijn daarin zeker niet de enige factor. Je kunt ze zeker laten meewegen bij de keuze voor je rijschool, maar kijk ook naar andere factoren als je rijscholen gaat vergelijken.

Een goede rijopleiding is de basis voor veiligheid op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet even snel het rijbewijs haalt, dus de slagingspercentages zijn zeker niet alles.

Als een rijschool bijvoorbeeld aan leerlingen toestaat om zelf het examen moment (mede) te bepalen kan het gemiddelde slagingspercentage dalen, zonder dat het per se wat over de kwaliteit van de rijschool zegt.

Wees wel kritisch bij je keuze van een rijschool. Als de rijschool bijvoorbeeld staat op onze lijst van rijscholen met slechte cijfers in jouw categorie staan je slaagkansen er niet goed voor ;)

Uiteraard hebben we ook lijsten van grote rijscholen en rijscholen met de beste slagingspercentages in Nederland samengesteld

Informeer bij inschrijven ook welke afspraken er zijn bij het uitvallen van een rijles, een instructeur of een lesauto. Bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid een les in te halen als je er één afzegt ?

Rijschool reviews
Heb je een goede of juist slechte rijschool getroffen ? Help toekomstige lessers en/of je rijschool en schrijf een review! Zoek je rijschool op en klik dan op "Schrijf een review"

Laatste rijschool reviews

Lees meer rijschool beoordelingen

Autorijschool De Frosk, Leeuwarden
Anoniem, 2020-12-15
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 45
Periode: 2020
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Nee
Er wordt teeds aan het stuur getrokken tijdens het rijden.
Autorijschool Delsol, Gorinchem
Diego Kemp, 2020-12-12
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 22
Periode: Okt-dec 2020
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Zeer leuke rijinstructeur. Hij is heel relaxed, maar als het nodig is ook heel streng. Ook echt iemand die van puntjes op de i zetten is. Met veel plezier autorijlessen gevolgd. Heb na 22 lessen mijn rijbewijs. Ik raad deze rijschool dan ook zeker bij iedereen aan. 👌👌👌👌
Autorijschool De Zon, De Meern
Esperanza, 2020-12-10
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 20
Periode: Eind nov - begin dec
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Adnan: wat een GEWELDIGE imstructeur!!! Echt waar. Ik heb bij Adnan een 10daagse spoedopleiding gevolgd en heb dinsdag 8-12-2020jl mijn rijbewijs in 1X gehaald JAAA in 1X. Ik was zo gespannen maar hij wist al mijn zorgen weg te nemen zodat ik nu meer dan zelfverzekerd achter het stuur stap!!! Bij Adnan leer je niet alleen rijden, JE LEERT VEILIG EN GOED RIJDEN!!! Op een leuke manier dat alles je bij blijft! Mijn waardering is groot, ik ben blij dat ik van Adnan heb mogen leren!! Bedankt Adnan voor alles maar vooral bedankt voor jouw geduld met mij hahaha. Rijschool de Zon zeker een aanrader.. niet nadenken, niet twijfelen gewoon doen! Maak je afspraak, krijg je geen spijt van.

Verwachting

Denk/dacht je dat je de eerste keer zou slagen voor je rijexamen ?
Probeer(de) ik niet over na te denken
Ja
Nee

Last van faalangst? Volg een faalangst rijexamen

Ben je bang om te zakken voor het praktijkexamen van het CBR? Ben je tijdens een examen misschien zo nerveus dat je fouten gaat maken? Het volgen van een cursus faalangst voor je rijexamen is een slimme methode om dit aan te pakken. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies werkt.

 

Kortingscodes voor auto- en motorvakanties

Kortingscodes en handige tips voor goedkope auto en motoronderdelen bij Tripplo.com

Slagingspercentages per rijbewijs categorie

   Auto
   Auto + aanhanger
   Bromfiets
   Brommobiel
   Bus
   Bus + aanhanger
   Motor voertuigbeheersing
   Motor verkeersdeelname
   Taxi
   Vrachtauto
   Vrachtauto + aanhanger