RijscholenWelkom bij rijscholen-overzicht.nl!

Op deze site doen we ons uiterste best om je te helpen met het behalen én behouden van je rijbewijs.

We proberen een zo compleet mogelijk overzicht te geven van:

Een rijschool kiezen
Rijscholen kunnen in kwaliteit verschillen. De slagingspercentages zijn daarin zeker niet de enige factor. Je kunt ze zeker laten meewegen bij de keuze voor je rijschool, maar kijk ook naar andere factoren als je rijscholen gaat vergelijken.

Een goede rijopleiding is de basis voor veiligheid op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet even snel het rijbewijs haalt, dus de slagingspercentages zijn zeker niet alles.

Als een rijschool bijvoorbeeld aan leerlingen toestaat om zelf het examen moment (mede) te bepalen kan het gemiddelde slagingspercentage dalen, zonder dat het per se wat over de kwaliteit van de rijschool zegt.

Wees wel kritisch bij je keuze van een rijschool. Als de rijschool bijvoorbeeld staat op onze lijst van rijscholen met slechte cijfers in jouw categorie staan je slaagkansen er niet goed voor ;)

Uiteraard hebben we ook lijsten van grote rijscholen en rijscholen met de beste slagingspercentages in Nederland samengesteld

Informeer bij inschrijven ook welke afspraken er zijn bij het uitvallen van een rijles, een instructeur of een lesauto. Bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid een les in te halen als je er één afzegt ?

Rijschool reviews
Heb je een goede of juist slechte rijschool getroffen ? Help toekomstige lessers en/of je rijschool en schrijf een review! Zoek je rijschool op en klik dan op "Schrijf een review"

Laatste rijschool reviews

Lees meer rijschool beoordelingen

Aagje Autorijschool, Almere
Robert , 2019-02-07
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 50
Periode: Mei 2018-februari 2019
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Gezellige lessen met een ervaren instructeur. Duidelijke verwachtingen en constructief doelgericht aan het lessen geweest. Ik ben geen natuurtalent maar wel in 1 keer geslaagd. Altijd op tijd en communicatief verloopt soepel. Ik heb wat reviews gelezen met negatieve zaken maar daar kan ik mij persoonlijk niet in vinden. Prima on orde!
Verkeersschool Collectief, Rotterdam
D., 2019-01-27
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 17
Periode: Sept 2018 - jan 2019
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 3
Geslaagd: Ja
Echt een hele goede rijschool. Romano legt alles duidelijk uit en geeft ook aan waarom je iets doet en helpt je vooruit kijken. Ook rijdt hij met jou de examenroutes, zodat je goed voorbereid je examen ingaat. Naast dat de lessen leerzaam zijn, is er ook tijd voor een babbel en een geintje. Verder hebben ze een handige app voor het plannen van rijlessen en proberen ze altijd tegemoet te komen aan je wensen. Zijn vrouw geeft ook les bij deze rijschool en is ook een erg fijne instructrice met veel geduld en kennis. Ik heb bij meerdere rijscholen gereden en examen gedaan, maar met Verkeersschool Collectief deze ook daadwerkelijk gehaald. Als je duidelijke uitleg wil en gelijk wil slagen, moet je bij deze rijschool gaan!
Rijschool De Parel, Gouda
Neesha, 2019-01-15
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 10
Periode: 2018
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Easy teaching with nice instructor - lessons available in English too! Nice car and cheap price for the lessons

Last van faalangst? Volg een faalangst rijexamen

Ben je bang om te zakken voor het praktijkexamen van het CBR? Ben je tijdens een examen misschien zo nerveus dat je fouten gaat maken? Het volgen van een cursus faalangst voor je rijexamen is een slimme methode om dit aan te pakken. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies werkt.

 

Verwachting

Denk/dacht je dat je de eerste keer zou slagen voor je rijexamen ?
Probeer(de) ik niet over na te denken
Ja
Nee

File Informatie

Actuele situatie op de weg in Nederland

Er zijn 4 meldingen (geen file) [22-02-2019, 03:26]

Slagingspercentages per rijbewijs categorie

   Auto
   Auto + aanhanger
   Bromfiets
   Brommobiel
   Bus
   Bus + aanhanger
   Motor voertuigbeheersing
   Motor verkeersdeelname
   Taxi
   Vrachtauto
   Vrachtauto + aanhanger