RijscholenWelkom bij rijscholen-overzicht.nl!

Op deze site doen we ons uiterste best om je te helpen met het behalen én behouden van je rijbewijs.

We proberen een zo compleet mogelijk overzicht te geven van:

Een rijschool kiezen
Rijscholen kunnen in kwaliteit verschillen. De slagingspercentages zijn daarin zeker niet de enige factor. Je kunt ze zeker laten meewegen bij de keuze voor je rijschool, maar kijk ook naar andere factoren als je rijscholen gaat vergelijken.

Een goede rijopleiding is de basis voor veiligheid op de weg. Het gaat erom dat je verantwoord leert rijden en niet even snel het rijbewijs haalt, dus de slagingspercentages zijn zeker niet alles.

Als een rijschool bijvoorbeeld aan leerlingen toestaat om zelf het examen moment (mede) te bepalen kan het gemiddelde slagingspercentage dalen, zonder dat het per se wat over de kwaliteit van de rijschool zegt.

Wees wel kritisch bij je keuze van een rijschool. Als de rijschool bijvoorbeeld staat op onze lijst van rijscholen met slechte cijfers in jouw categorie staan je slaagkansen er niet goed voor ;)

Uiteraard hebben we ook lijsten van grote rijscholen en rijscholen met de beste slagingspercentages in Nederland samengesteld

Informeer bij inschrijven ook welke afspraken er zijn bij het uitvallen van een rijles, een instructeur of een lesauto. Bestaat er bijvoorbeeld de mogelijkheid een les in te halen als je er één afzegt ?

Rijschool reviews
Heb je een goede of juist slechte rijschool getroffen ? Help toekomstige lessers en/of je rijschool en schrijf een review! Zoek je rijschool op en klik dan op "Schrijf een review"

Laatste rijschool reviews

Lees meer rijschool beoordelingen

Rijschool Selin, Amsterdam
Naime , 2018-02-08
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 32
Periode: 2017
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 1
Geslaagd: Ja
Super fijne instructrice, flexibiel is ze zeker. Ik ben ook in 1 keer geslaagd alles verliep goed. Bijna al mijn nichten hebben het ook bij haar in 1 keer gehaald. Het waren leerzame lessen. Bedank voor je geduld!
Autorijschool Bryan, Maarssen
Hanna Meijer, 2017-12-24
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 26
Periode: mei - september 2017
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Bryan is een goede, geduldige instructeur. Toch ben ik zonder mijn rijbewijs gestopt met lessen, omdat hij afspraken niet goed nakwam. Bij aanvang van de lessen gaf ik aan binnen 5 tot 6 maanden mijn rijbewijs te willen halen, omdat ik zwanger was. Bryan gaf aan dat dat goed zou moeten kunnen aangezien ik ook in de zomer veel zou moeten kunnen lessen: 3 keer per week anderhalf uur, zo hadden we afgesproken. Ik nam het grootste pakket af (40 uur) en heb snel mijn theorie-examen gehaald. Afspraken maken met Bryan bleek al snel lastig. Ik gaf telkens een ruime beschikbaarheid door, maar werd veel te weinig ingepland om te lessen. Drie keer per week lessen is maar een enkele keer voorgekomen, waardoor ik na 5 maanden nog maar 25 lesuren erop had zitten. Als ik al werd ingepland, liet hij me dat vaak pas de dag van tevoren weten. Ik heb het idee dat hij teveel leerlingen heeft aangenomen; in elk geval kreeg ik te weinig aandacht om mijn rijbewijs in de afgesproken termijn te halen. Zijn vrouw was overigens wel betrouwbaarder in het maken van afspraken. Ze begreep mijn situatie goed en plande meer vooruit. Haar manier van lesgeven is prima, al vond ik haar wel iets strenger en iets minder geduldig, maar ook van haar heb ik wel veel geleerd. Na vijf maanden lessen zat ik nog maar op 25 lesuren, terwijl ik had ingeschat en afgesproken op dat moment op 40 lesuren te zitten. Het was daarom niet mogelijk om tijdig mijn rijbewijs meer te halen. Ik ben dus gestopt met lessen bij Bryan en het is nog maar de vraag of ik mijn praktijkexamen kan halen voordat mijn theorie-examen verlopen is. Na overleg met Bryan was hij wel bereid het teveel betaalde lesgeld terug te betalen. Het heeft echter drieŽnhalve maand (!!!) geduurd en ontzettend veel berichtjes, telefoontjes, voicemails van mijn kant gekost - waar hij veelal niet op reageerde - voordat ik een deel van het geld terugkreeg. Als ik al reactie kreeg, deed hij een belofte die hij weer niet nakwam (eind deze maand, deze week, etc.). Hij heeft uiteindelijk een deel van het geld overgemaakt, maar daarbij niet aangegeven hoe hij dit heeft berekend en volgens mij heb ik nog steeds ongeveer Ä100,- tegoed voor niet gevolgde lessen. Daarop heb ik tot nog toe geen reactie gekregen en eerlijk gezegd verwacht ik dat ook niet meer, aangezien ik eerder ook meestal geen reactie (en geen geld) ontving. De stijl van lesgeven is dus wel heel prettig en ik begrijp wel waarom hij een hoog slagingspercentage heeft, maar ik zal bij een andere rijschool afrijden waar ik wel goede afspraken kan maken die nagekomen worden.
Verkeersschool License2drive, Schiedam
Kevin , 2017-12-24
Beoordeling rijschool:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Aantal lesuren: 10
Periode: Nog steeds les van hem
Rijbewijs Categorie: B
Hoe vaak examen gedaan: 0
Geslaagd: Nee
Echt een aanrader. Heb nog steeds les hier. Maneesh is echt een rijinstructeur Met vak kennis. Geduldig, Vriendelijke voor klanten, Eerlijk, Respect vol. Echt een aanrader. Les nog steeds met plezier bij hem.

Last van faalangst? Volg een faalangst rijexamen

Ben je bang om te zakken voor het praktijkexamen van het CBR? Ben je tijdens een examen misschien zo nerveus dat je fouten gaat maken? Het volgen van een cursus faalangst voor je rijexamen is een slimme methode om dit aan te pakken. In dit artikel leggen we je uit hoe dat precies werkt.

 

Verwachting

Denk/dacht je dat je de eerste keer zou slagen voor je rijexamen ?
Probeer(de) ik niet over na te denken
Nee
Ja

Slagingspercentages per rijbewijs categorie

   Auto
   Auto + aanhanger
   Bromfiets
   Brommobiel
   Bus
   Bus + aanhanger
   Motor voertuigbeheersing
   Motor verkeersdeelname
   Taxi
   Vrachtauto
   Vrachtauto + aanhanger