Buitenlands rijbewijs

In Nederland geven de gemeenten de rijbewijzen af. Ook voor vernieuwingen kunt u bij de gemeenten terecht. De RDW zorgt voor het omwisselen van buitenlandse rijbewijzen in Nederlandse. In het Centraal Rijbewijzen- en Bromfietscertificatenregister (CRB) bij de RDW zijn alle afgegeven rijbewijzen en bromfietscertificaten geregistreerd.

Buitenlands rijbewijs in Nederland

Wanneer u over een buitenlands rijbewijs beschikt en u wilt in Nederland aan het verkeer deelnemen met een voertuig moet u rekening houden met het volgende:

Nederlands rijbewijs in buitenland

Wanneer u over een Nederlands rijbewijs beschikt en u wilt in het buitenland aan het verkeer deelnemen met een voertuig moet u rekening houden met het volgende:

Beginnersrijbewijs

Vanaf april 2002 bestaat het beginnersrijbewijs, een speciale regeling voor iedereen die voor de eerste keer een rijbewijs heeft gehaald. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het beginnersrijbewijs een gewoon rijbewijs. Je mag er overal en wanneer je wilt de weg mee op. Het verschil met vroeger zit in de regels die de overheid aan het bezit ervan stelt. Voor deze beginnende bestuurders gelden in de eerste vijf jaar na ontvangst van het rijbewijs strengere voorwaarden. Wie zich normaal aan de verkeersregels houdt, merkt er niets van. Maar maak je je herhaaldelijk schuldig aan gevaarlijk rijgedrag, dan loop je kans je rijbewijs te verspelen.

Lees meer over buitenlands rijbewijs

   Buitenlands rijbewijs omwisselen
   Gebruik van een buitenlands rijbewijs

Meer artikelen over het rijbewijs

Beginnersrijbewijs
Rijbewijs verlengen
Voorschriften pasfoto
Rijvaardigheid
Leeftijdsgrens
Alcohol en verkeer