Mon, 17/Jun/2019

Kan ik mijn buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs?

In bepaalde gevallen kunt u het rijbewijs dat u buiten Nederland heeft behaald omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Dit is alleen mogelijk wanneer u in Nederland woonachtig bent en u over een geldige verblijfstitel beschikt.

Een voorwaarde voor het omwisselen van een buiten Nederland afgegeven rijbewijs is dat het rijbewijs geldig moet zijn op het moment van de aanvraag. Het rijbewijs moet bovendien zijn afgegeven in een periode van één jaar waarin u (aanvrager) ten minste 185 dagen in het land van afgifte woonachtig was.

Rijbewijs komt niet voor omwisseling in aanmerking
Als uw rijbewijs niet kan worden omgewisseld, moet u opnieuw een examen afleggen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Internationaal rijbewijs
Een internationale rijbewijs is slechts een gelegaliseerde vertaling van een nationaal rijbewijs. Deze kunt u daarom niet omwisselen in een Nederlands rijbewijs.

Verklaring van geschiktheid
In een aantal gevallen is bij het aanvragen van een rijbewijs een ‘Verklaring van geschiktheid’ van het CBR vereist. Meer informatie hierover vindt u in de brochure 'Met een geldig rijbewijs in Nederland de weg op'.


Wat kost autorijles?

Vergelijk rijscholen! Gratis rijschool aanbiedingen, www.studentrijbewijs.nl